MÁTE NAFOUKLÉ BŘICHO A TRÁPÍ VÁS NADÝMÁNÍ A PLYNATOST?
Potýkáte se se zažívacími potížemi po konzumaci sýra, salátu, cizrny či zelí? Myslíte si, že jediným způsobem, jak tyto problémy vyřešit, je vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, které máte rádi? NENÍ!


Týká se vás jeden nebo více z těchto příznaků?
Poruchy zažívání, které přecházejí z jednoho extrému do druhého - od průjmu k zácpě
Nevysvětlitelná žaludeční nebo střevní nevolnost, která občas vede až ke zvracení
Kratší nebo delší období nechutenství
Potřeba jít si po jídle zdřímnout
Potíže s udržením zdravé hmotnosti (náhlý úbytek hmotnosti nebo omezená možnost hubnutí)
Bolesti břicha a žaludeční křeče
Oslabený imunitní systém a časté nachlazení nebo virózy
Zápach z úst vycházející ze žaludku
Petra Kordež
Jmenuji se Petra Kordež, jsem výživová poradkyně a vedoucí rodinné společnosti Carnium Botanicals. Mým posláním je pomáhat lidem žít zdravější, uvolněnější a energičtější život.
Mnoho let poradenství a individuální práce s klienty mě přivedlo k poznání, že vždy musíme najít příčinu nemoci a odstranit ji. Léčením příznaků hasíme aktuální “požár”, který se velmi rychle znovu vznítí.
Proto musíme každý problém řešit komplexně a nejinak je tomu i v případě trávení.
Trávení je nesmírně důležitý proces, který v našem těle neustále probíhá.
A pokud se zastaví...
Projevuje se výše uvedenými příznaky...
To začne ovlivňovat naše zdraví a celkový pocit.
Dnes se s vámi podělím o rady, jak podpořit vaše trávení, zklidnit zažívací trakt a zbavit se příčiny problémů s nadýmáním a plynatostí.
Hned vám prozradím, proč a jak můžete svému tělu zajistit bezproblémové zažívání, ale začneme od začátku…
STRAVUJETE SE ZDRAVĚ, A PŘESTO MÁTE BŘICHO NAFOUKLÉ JAKO BALÓN
Máte pestrý a vyvážený jídelníček, ale problémy stále přetrvávají.
Na otázku, co vše se může pokazit, existuje mnoho odpovědí...
Od potravinových intolerancí až po příliš velký příjem vlákniny ve stravě, kterou váš zažívací trakt nedokáže zpracovat (přestože strava s vysokým obsahem vlákniny je pro vás velmi zdravá!).
Ve snaze vyřešit své problémy si tak každý měsíc objednáváte jiná probiotika, počítáte, kolikrát před polknutím požvýkáte sousto, pijete velké množství vody a vyřazujete z jídelníčku jednu potravinu za druhou...
Nadýmání a zažívací potíže však přetrvávají.
Důvod je prostý...
Příčinou vašich problémů není strava, ale trávení potravin, které jíte.

KLÍČEM KE ZDRAVÉMU TRÁVENÍ JE ROZPAD STRAVY NA MIKROPRVKY A JEJICH SPRÁVNÉ VSTŘEBÁVÁNÍ
Trávení potravy začíná již v ústech.
Jde o proces štěpení potravy na menší části, které může tělo absorbovat a využít pro přeměnu v energii, růst, obnovu buněk a další biologické procesy.
Trávicí enzymy - molekuly obsažené ve slinách, žaludku a střevech - hrají při trávení a štěpení potravy tu nejdůležitější roli.
Enzymy nám také pomáhají při dýchání, podílejí se na vývoji svalstva, správné funkci nervů a odstraňování toxinů.
A pokud svou práci dělají dobře...
Je rozpad stravy a následné vstřebávání živin z ní, plynulý proces. A kdyby vaše trávicí enzymy plnily svou funkci tak, jak mají...
Nedoprovázely by vás příznaky, které jsem uváděla na začátku.
Nadýmání, zažívací potíže a plynatost navíc nejsou jediné příznaky, které se projevují, když proces zažívání nefunguje správně …


ZAŽÍVÁNÍ JE SPOJENO SE ZDRAVÍM A FUNKCEMI V CELÉM TĚLE
Každý lékař východní, alternativní i celostní medicíny se vás vždy nejprve zeptá na vaše zažívání.
Proč?
Protože ví, že trávicí systém hraje důležitou roli v udržování celkového zdraví těla a prevenci nemocí.
Takoví lékaři vnímají tělo jako celek a věří, že orgány jsou vzájemně propojené. Zažívací trakt má zásadní vliv na metabolismus stravy, zásobování buněk všemi potřebnými živinami, udržování silného imunitního systému, odstraňování odpadních a přebytečných látek z těla a mnoho dalšího.
Zažívání je tedy spojeno s každým procesem v těle a ovlivňuje veškeré aspekty našeho zdraví...
Dokonce ovlivňuje i naši krásu a mladistvý vzhled těla.
PROČ JE TEDY SPRÁVNÉ ZAŽÍVÁNÍ TAK DŮLEŽITÉ (KROMĚ TOHO, ŽE SE CÍTÍTE DOBŘE A NEBOLÍ VÁS BŘICHO)?
Hormonální rovnováha
Zažívací trakt se podílí na regulaci mnoha hormonů.
Jedna z nejznámějších takových souvislostí vzniká mezi trávením a hormonem gastrinem, který je produkován buňkami v žaludku. Funkcí gastrinu je stimulovat sekreci kyseliny v žaludku a pohyb stravy v zažívacím traktu.
Metabolismus estrogenu také závisí na stavu našich střev a zažívání. Nadbytek jednoho z nejdůležitějších ženských hormonů se totiž vylučuje právě skrze střeva.
To často vede ke vzniku onemocnění a dalších potíží, protože estrogen hraje důležitou roli v regulaci mnoha procesů v těle, včetně regulace menstruačního cyklu, metabolismu a růstu buněk.
Nadměrné množství estrogenu může zvyšovat riziko vzniku rakoviny prsu, dělohy nebo vaječníků, způsobit problémy s neplodností, zvýšit riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, krevních sraženin nebo přibývání na váze tím, že ovlivňuje metabolismus tuků a sacharidů.
Zažívací problémy ovlivňují hladiny hormonů, které souvisejí s metabolismem, mírou energie, kontrolou chuti k jídlu a dalšími faktory.
Kvalita a vzhled pokožky
Kůže je prvním a nejzřetelnějším ukazatelem faktu, že ve vašem těle něco nefunguje správně.
Nejčastěji se objevují pupínky, akné a další nečistoty, které souvisejí se stavem střev. Právě skrze střeva se z vašeho těla vylučují toxiny a veškeré nečistoty, se kterými si vaše tělo neumí poradit.
Kromě toho, jak jsem již zmínila v předchozím bodě, zažívání úzce souvisí s hormonální rovnováhou. A hormony jsou častou příčinou kožních problémů.
A v neposlední řadě...
Zdravá střeva pomáhají snižovat záněty a předcházet jim. Dříve či později se zánět ve střevech projeví také na kůži.
Akné je častým projevem stavu, který souvisí se zácpou, jejímž důsledkem je nadbytek hormonů v těle. Kromě toho vedou problémy se zažíváním také ke vzniku ekzému, který se projevuje svěděním, vyrážkami a zanícenou suchou pokožkou.
Jedním z onemocnění, které je důsledkem zánětu v těle a ve střevech, je růžovka (rosacea), kožní onemocnění, které lze poznat podle zarudnutí kůže, vyrážek a zánětu kůže v oblasti obličeje. Velmi častým onemocněním kůže je také dermatitida, kterou způsobují potravinové alergie, nedostatek trávicích enzymů a z toho plynoucí citlivost na některé potraviny.
Zažívací problémy mají i zásadní vliv na vzhled pokožky, protože způsobují únavu, dehydrataci a nedostatek živin, což se projevuje jako suchá pokožka bez potřebné pružnosti.
Funkce mozku
Propojení mezi střevy a mozkem má dokonce svůj vlastní název: osa střeva-mozek, známé také jako GBA (z anglického gut-brain axis).
Jedná se o poměrně složitý systém komunikace mezi zažívacím traktem a mozkem prostřednictvím nervového systému, hormonů a imunitního systému. Toto spojení umožňuje zažívacímu traktu a mozku spolupracovat v harmonii a podílet se na různých tělesných funkcích.
Zažívání například ovlivňuje mozek prostřednictvím hormonů a neurotransmiterů produkovaných v zažívacím traktu.
Kromě toho mohou nepravidelnosti v zažívacím traktu ovlivnit mozek zánětlivou reakcí, což může vyústit až v úzkost, depresi a problémy s kognitivními funkcemi.
Mozková mlha, roztržitost a potíže se soustředěním tak mohou vznikat v důsledku potíží ve střevech.
Imunitní systém
Většina patogenních mikroorganismů, které způsobují infekce, se do těla dostávají ústy a zažívacím traktem.
Zažívací trakt je tak první obrannou linií těla.
A přestože se většina buněk imunitního systému nachází ve střevech, na obraně organismu se podílejí veškeré části zažívacího traktu.
Například sliny v ústech obsahují enzymy, které ničí bakterie. Žaludeční kyselina ničí bakterie a mikroorganismy, které se do žaludku dostanou.
Bakterie ve střevech, které tvoří střevní mikroflóru, hrají klíčovou roli při udržování rovnováhy mezi škodlivými a prospěšnými bakteriemi v zažívacím traktu.
Střevní výstelka slouží také jako bariéra, která brání škodlivým bakteriím a dalším mikroorganismům proniknout do krevního oběhu a rozšířit se do celého těla. Nacházejí se v ní také imunitní buňky, například lymfocyty, které chrání organismus před infekcemi.
Jak tedy můžete dosáhnout lepšího zažívání?
TRÁVICÍ ENZYMY PRO OPTIMÁLNÍ TRÁVENÍ, VSTŘEBÁVÁNÍ A ZDRAVÍ CELÉHO TĚLA.
Enzymy jsou malé molekuly, které se nacházejí v různých částech zažívacího traktu. Každá skupina enzymů má svůj vlastní úkol, ale společně se starají o to, aby se veškeré přijímané potraviny správně rozložily a vstřebaly.
Nejdůležitější z těchto enzymů jsou:
Amyláza
Enzym amyláza je zodpovědný za trávení sacharidů a škrobů. Produkuje jej slinivka břišní a slinné žlázy v ústech.
Dostatečný počet amylázy podporuje kompletní trávení sacharidů a škrobů, zabraňuje nezdravému kvašení potravy ve střevech. Nedostatek amylázy pak způsobuje, že nestrávené molekuly sacharidů putují do tlustého střeva, kde jsou rozkládány střevními organismy. Tento proces následně zapříčiní kvašení, které způsobuje křeče, nadýmání a průjmy.

Laktáza
Laktáza je enzym zodpovědný za štěpení mléčného cukru (laktózy). Citlivost na laktózu se může objevit již v raném věku a nedostatek enzymu laktázy se tak s věkem zvyšuje. Nedostatek laktázy způsobuje při konzumaci mléčných výrobků křeče, nadýmání, plynatost a průjem.
Lipáza
Lipáza je enzym, který štěpí tuk na jednotlivé mastné kyseliny. Pomá také vstřebávat živiny rozpustné v tucích, jako jsou vitamíny A, D, E a K. Lipáza se vytváří ve slinivce břišní.
Bez dostatečného množství lipáz procházejí neúplně natrávené tuky zažívacím traktem do tlustého střeva, což způsobuje problémy s mastnou stolicí a křeče.
Proteáza
Existuje několik typů enzymů ze skupiny proteáz (trypsin, chymotrypsin, aminopeptidáza a karboxypeptidáza), které jsou rovněž produkovány slinivkou břišní. Jejich funkcí je rozkládat bílkoviny na peptidy a aminokyseliny a k tomuto rozkladu dochází v žaludku a tenkém střevě.
Jak slinivka stárne, produkuje stále méně enzymů proteáz, takže často dochází k tomu, že bílkovinné molekuly nejsou správně tráveny, což vede ke vzniku onemocnění.
Výzkumy ukazují, že u lidí, kteří užívají proteázové enzymy, se snižuje pravděpodobnost vzniku alergie na masné výrobky a užívání proteáz zmírňuje příznaky spojené s citlivostí na lepek nebo kasein.
Celuláza
Celuláza je enzym, který tráví celulózu, nestravitelný polysacharid obsažený ve vláknině. Důležité je zmínit, že tento enzym si tělo samo nevytváří a pro jeho vznik se musí spoléhat na zdravou mikroflóru v tlustém střevě. Celuláza rozkládá celulózu na beta-glukózu, a dodává tak tělu potřebnou energii. Strava bohatá na vlákninu je však často spojena s problémy s nadýmáním a plynatostí, které nejsou způsobeny příjmem vlákniny, ale právě nedostatkem enzymů celulázy.
Veškeré tyto své úkoly však mohou enzymy plnit pouze tehdy, pokud je splněna základní podmínka pro jejich funkci: musí jich být dostatek.
JAK V TĚLE VZNIKÁ NEDOSTATEK TRÁVICÍCH ENZYMŮ A CO TYTO ENZYMY NIČÍ?
1.
Příčina č. 1: Stárnutí
Produkce trávicích enzymů s věkem klesá.
2.
Příčina č. 2: Přirozený nedostatek trávicích enzymů
Někteří lidé mají přirozený nedostatek specifických trávicích enzymů, což jim ztěžuje konzumaci určitých potravin. Lidé, kteří nemají dostatek enzymu laktázy se potýkají s problémy při trávení mléčných výrobků, a tak jim jejich konzumace způsobuje nadýmání, průjmy a křeče.
3.
Příčina č. 3: Špatná strava
Strava, obsahující ve velké míře průmyslově zpracované potraviny, má negativní vliv na zažívací trakt. Průmyslově zpracované potraviny bohaté na cukr, tuk a konzervační látky obsahují jen velmi málo nebo vůbec žádné trávicí enzymy. Kromě toho je vyvážená strava pro tělo nezbytná také proto, aby si dokázalo trávicí enzymy vyrábět samo.
4.
Příčina č. 4: Nemoci
Nedostatek trávicích enzymů může být způsoben také nemocemi, jako je zánět slinivky břišní, celiakie, reflux nebo chronické zánětlivé onemocnění střev, odstranění žlučníku, cukrovka a onemocnění jater.
5.
Příčina č. 5: Léky
Některé léky, zejména antibiotika, mají velký vliv na úbytek trávicích enzymů a zabraňují tvorbě nových. Také ničí zároveň se škodlivými bakteriemi i zdravé a prospěšné bakterie ve střevech, což ovlivňuje i produkci trávicích enzymů.

O opět se dostáváme k úvodu:
Při nedostatku trávicích enzymů v zažívacím traktu se strava dostává do tlustého střeva nestrávená. Tam začne proces kvašení a vzniklé plyny způsobují problémy s nadýmáním, větry, pocity na zvracení, křeče a žaludeční bolesti.
Teď už víte vše potřebné: proč jsou trávicí enzymy důležité, jak fungují, proč můžeme trpět jejich nedostatkem…
Zde se ale také nabízí otázka: Co s tím mohu udělat?
Řešení je velmi jednoduché:
VYPOŘÁDEJTE SE S NADÝMÁNÍM A ZAŽÍVACÍMI POTÍŽEMI S KAPSLEMI BLOAT AID
Bloat Aid je směs trávicích enzymů, rostlinných výtažků a dalších složek, které snižují nadýmání a nepříjemnou plynatost, podporují optimální trávení a zlepšují vstřebávání živin.
JAK VÁM MŮŽE BLOAT AID POMOCT PŘI NADÝMÁNÍ?
Zlepšuje rozklad stravy v zažívacím traktu
Snižuje plynatost a pálení žáhy (reflux)
Zmírňuje nadýmání
Zlepšuje vstřebávání živin ze stravy
Podporuje pravidelné a bezbolestné trávení
Snižuje neodolatelnou chuť na rychlé a nezdravé jídlo
Pomáhá snižovat zánět ve střevech
Podporuje zdraví střevní mikroflóry
Informace o produktu
SLOŽENÍ:
3 kapsle (doporučená denní dávka) obsahují: 500,0 mg výtažku ze semen fenyklu obecného, 400,0 mg výtažku z proskurníku lékařského, 330,0 mg směsi trávicích enzymů (amyláza, dipeptidylpeptidáza 4, peptidáza, papain, lipáza, bromelain, laktáza, celuláza), 200,0 mg výtažku z meduňky lékařské, 187,50 mg výtažku z květů heřmánku, 150,0 mg minerálního komplexu Aquamin™ F, 150,0 mg hydrogenuhličitanu sodného, 100,0 mg organické kurkumy v prášku, 50,0 mg výtažku z lékořice lysé (10 mg kyseliny glycyrrhizové).
Doporučená denní dávka: 3 kapsle
UPOZORNĚNÍ:
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Tento doplněk stravy není náhradou vyvážené a pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí! Výrobek skladujte na suchém a chladném místě, nevystavujte jej přímému slunečnímu záření.
SLOŽENÍ - BLOAT AID

TRÁVICÍ ENZYMY
AMYLÁZA
Enzym amyláza je zodpovědný za: trávení sacharidů a škrobů.
Dostatečný počet amylázy podporuje kompletní trávení sacharidů a škrobů, zabraňuje nezdravému kvašení potravy ve střevech. Nedostatek amylázy pak způsobuje, že nestrávené molekuly sacharidů putují do tlustého střeva, kde jsou rozkládány střevními organismy. Tento proces následně zapříčiní kvašení, které způsobuje křeče, nadýmání a průjmy.
PEPTIDÁZA
Enzym peptidáza je odpovědný za: štěpení peptidů
Peptidy jsou malé částice bílkoviny. Peptidázy tyto částice rozkládají urychlením rozpadu jejich peptidové vazby.
PAPAIN
Enzym papain je zodpovědný za: štěpení proteinů
Papain je výtažek z enzymu z papáji, který štěpí proteiny na lépe stravitelné aminokyseliny. Tělo si tento enzym samo nevyrábí.
LIPÁZA
Enzym lipáza je zodpovědný za: štěpení tuků
Lipáza štěpí tuk na jednotlivé mastné kyseliny. Pomá také vstřebávat živiny rozpustné v tucích, jako jsou vitamíny A, D, E a K. Bez dostatečného množství lipáz procházejí neúplně natrávené tuky zažívacím traktem do tlustého střeva, což způsobuje problémy s mastnou stolicí a křeče.
BROMELAIN
Enzym bromelain je zodpovědný za: štěpení bílkovin
Bromelain je proteolytický enzym a je nesmírně důležitý pro celý zažívací trakt, protože pomáhá štěpit bílkoviny ze stravy. Kromě toho bromelain ničí parazity a jeho pravidelná konzumace může zabránit rozvoji parazitů ve střevě do zánětlivého patogenního stavu.
LAKTÁZA
Enzym laktáza je zodpovědný za: štěpení laktózy
Laktáza štěpí mléčný cukru (laktózu). Citlivost na laktózu se může objevit již v raném věku a nedostatek enzymu laktázy se tak s věkem zvyšuje. Nedostatek laktázy způsobuje při konzumaci mléčných výrobků křeče, nadýmání, plynatost a průjem.
CELULÁZA
Enzym celuláza je zodpovědný za: štěpení celulózy
Celulózu a je nestravitelný polysacharid obsažený ve vláknině. Strava bohatá na vlákninu je však často spojena s problémy s nadýmáním a plynatostí, které nejsou způsobeny příjmem vlákniny, ale právě nedostatkem enzymů celulázy.

SEMÍNKA FENYKLU OBECNÉHO
Užívá se pro: zdravé trávení a snížení projevů plynatosti
Fenykl uvolňuje křeče v trávicím traktu a zmírňuje plynatost. Má také pozitivní vliv na střevní mikroflóru a zlepšuje chuť k jídlu.

VÝTAŽEK Z PROSKURNÍKU LÉKAŘSKÉHO
Užívá se pro: své účinky na ochranu sliznic
Pomáhá při zánětu žaludeční sliznice. Zmírňuje bolesti žaludku a křeče v zažívacím traktu.

VÝTAŽEK Z MEDUŇKY LÉKAŘSKÉ
Užívá se pro: zklidnění, podpoře chuti k jídlu, umírnění virových a bakteriálních infekcí.
Meduňka pomáhá při problémech se zažíváním, jako jsou pomalé trávení, nadýmání, plynatost, a křeče ve střevech. Napomáhá také zmírnit komplexní žaludeční potíže. Má antimikrobiální účinky, a proto pomáhá zmírňovat virové a bakteriální infekce.

VÝTAŽEK Z HEŘMÁNKU PRAVÉHO
Užívá se pro: zmírňuje zažívací potíže, detoxikuje, podporuje chuť k jídlu.
Heřmánek působí protizánětlivě, podporuje hojení a pomáhá zklidnit bakteriální infekce. Zklidňuje křeče a snižuje plynatost, dále tlumí bolesti žaludku a střev a zmírňuje problémy s překyselením. Má také pozitivní vliv na chuť k jídlu.

MINERÁLNÍ KOMPLEX AQUAMIN F
Užívá se pro: snížení zánětlivosti, podporu střevní mikroflóry
Působí proti zánětům ve střevech a posiluje střevní sliznici. Tím zabraňuje úniku nestrávené potravy, bakterií a toxinů do krevního oběhu. Má pozitivní vliv na stav žaludeční stěny.

PRÁŠEK Z ORGANICKÉ KURKUMY
Užívá se pro: snížení zánětů a zánětlivosti
Kurkuma má pozoruhodné protizánětlivé účineky. Zklidňuje záněty ve střevech i jinde v těle a zabraňuje vzniku nových.

VÝTAŽEK Z LÉKOŘICE LYSÉ
Užívá se pro: stimulaci produkce trávicích šťáv
Lékořice stimuluje trávení. Kromě toho zmírňuje žaludeční potíže a problémy se záněty a vředy v zažívacím traktu.
JAKÝ JE ROZDÍL MEZI TRÁVICÍMI ENZYMY A PROBIOTIKY?
Hlavní rozdíl mezi trávicími enzymy a probiotiky spočívá v jejich účinku.
Trávicí enzymy
Jsou látky vylučované žlázami trávicí soustavy, především slinivkou břišní
Pomáhají při rozkladu stravy na menší části, které se v těle lépe vstřebávají
Podporují proces zažívání a vstřebávání živin
Probiotika
Jsou živé mikroorganismy
Podporují rovnováhu střevní mikroflóry osídlením rozmanitými prospěšnými bakteriemi
Zlepšují trávení, vstřebávání živin a posilují imunitní systém

Co o kapslích Bloat Aid říkají zákazníci?
SPECIÁLNÍ NABÍDKA

1x Bloat Aid (trávicí enzymy)




2x Bloat Aid (trávicí enzymy)
20% sleva

Bloat Aid (trávicí enzymy) + probiotické kultury Unibiotic
20% sleva
Objednejte si kapsle Bloat Aid a přesvědčte se sami o jejich účinnosti 100% bez rizika
Pro všechny naše zákazníky chci 100% spokojenost a aby pro ně byl nákup kapslí Bloat Aid pozitivní zkušenost.
Proto vám nabízím 30denní záruku vrácení peněz.

Jak to funguje?
1.
Bloat Aid je směs trávicích enzymů, kterou je pro dlouhodobé účinky nutné užívat alespoň jeden měsíc.
Pokud během této doby nebudete z jakéhokoliv důvodu spokojeni, napište nebo zavolejte nám a rádi vám pomůžeme a poradíme.
2.
Pokud i přesto budete z účinků kapslí zklamáni, vrátíme vám peníze.
Pokud vás kapsle nenadchnou nebo vás dokonce zklamou, napište nám na email info@carniumbotanicals.cz. Vyřídíme pro vás vrácení peněz.
Ano, tak pevně věřím v účinky trávicích enzymů Bloat Aid. Jsem přesvědčená, že pro vás bude koupě těchto kapslí jedním z nejlepších rozhodnutí a že s nimi budete naprosto spokojeni.
30denní záruka spokojenosti platí od data vytvoření objednávky.
Často kladené otázky
Kdy je Bloat Aid nejlepší užívat?
Doplňky stravy obsahující trávicí enzymy užívejte před jídlem, aby mohly enzymy pomáhat rozkládat stravu.
Jaké je dávkování Bloat Aid?
Užijte 1 kapsli 3x denně (jednu před snídaní, jednu před obědem a jednu před večeří) a zapijte dostatečným množstvím čisté vody.
Mohu užívat kapsle Bloat Aid společně s probiotiky?
Ano, trávicí enzymy doporučujeme užívat společně s probiotiky. Oba komplexy hrají důležitou roli při regulaci trávení a podpoře zdraví střev.
Mohu užívat přípravek Bloat Aid společně s léky?
Pokud užíváte léky, poraďte se před užíváním trávicích enzymů se svým lékařem.

Pavla Labudová
"Jediný kapsle co mi konečně pomohly"